Krāsnī ceptu tomātu zupa

zupa1.jpg

Kamēr apkure nav pieslēgta, krāsns sezona rit pilnā sparā! Kā izrādās, krāsnī var pagatvot arī siltu, garšīgu zupīti! :)
Nepieciešams:
✔️Tomāti (ja sanāk tirdziņā atrast, tad jāņem tādus, kas mīkstāki un kārtīgi nogatavojušies)
✔️Sarkanais un parastais sīpols, bet pietiks arī ar parasto
✔️Ķiploks
✔️Garšvielas - baziliks, timiāns, rozmarīns, oregano vai kādas citas pēc sirds patikas
✔️Fetas siers
✔️Kalamata (vai parastās) olīves
✔️Grauzdiņi - pēc izvēles
✔️Olīveļļa


Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Dēlītis
✔️Virtuves nazītis
✔️Katls
✔️Kausiņš
✔️Cepešpanna
✔️Cepampapīrs
✔️Blenderis
✔️Bļodas zupai


Pagatavošana:
✔️Nomazgā un sagriež tomātus, kārto tos uz cepešpannas. To pašu izdara arī ar sīpoliem. Pēc tam visu bagātīgi pārber ar garšvielām, pieliek ķiploku un pārlej ar olīveļļu. Liek krāsnī uz 30-40 min, līdz izcepas.
✔️Kad gatavs, visu saliek katliņā un sablenderē
✔️Lej bļodiņās, pievieno sieru un olīves, grauzdiņus
✔️Ēd siltu un priecājas par skaisto rudeni un silto māju!

Lai labi garšo!

zupa2.jpg