Ūdens dzeršana ziemas treniņos

Kāpēc arī ziemā vajag uzņemt šķidrumu treniņu laikā?

Nesen kāda no klientēm man jautāja par ūdens dzeršanu ziemā, āra treniņos. Vai vispār ir jādzer aukstā laikā? Protams! Tieši tāpat kā vasarā, arī ziemā mēs zaudējam šķidrumu treniņu laikā - arī ziemā svīstam, zaudējam šķidrumu gan elpojot, gan caur ādu. Starpība gan tāda, ka vēlme padzerties ir daudz mazāka, bet tieši tāpat kā vasarā - tas ir jādara!
Lasi ieteikumus, kā ūdens dzeršanu padarīt patīkamāku!

Tieši tāpat kā vasarā, arī ziemā mēs zaudējam šķidrumu treniņu laikā!
udens uztura specialists-min.jpg

Ūdens dzeršana ziemas treniņos:

  • Ziemā, treniņa laikā, ūdens atdziest un aukstu dzert nav pārāk forši, tāpēc lej pudelē siltu (bet ne karstu!) ūdeni, un kādu treniņa brīdi ūdens saglabāsies silts.

  • Ja vēl neesi iegādājies skriešanas jaku, noteikti iesaku ņemt tādu, kurai ir garas iekšējās kabatas - tajās varēsi paslēpt silto ūdens pudeli, kura vienlaikus dos ķermenim siltumu, kā arī ūdens siltums saglabāsies ilgāku laiku.

  • Daudz ērtākas būs mīkstās pudeles, kuras pēc ūdens izdzeršanas viegli salocīt un liekt kabatā. Šādu pudeli vari atrast ebay, vai kādā citā "ķīniešu" veikalā. Ja vajadzīgs links - raksti! :)

  • Ja tomēr ūdens paspējis atdzist, nedzer to lieliem malkiem un pirms norīšanas mazliet pasildi mutē. Tādā veidā nebūs nepatīkamā sajūta rīšanas laikā.

  • Neaizmirsti padzerties, un atceries, ka slāpes jau ir pirmais signāls, ka kāda daļa no ūdens daudzuma organismā ir zaudēta! Negaidi, līdz sāks slāpt!