Biešu zupa ar liellopu gaļu

5EDD5EFE-A745-4B41-9059-7DA3027968E7-min.jpg

Ziema ir laiks, kad vairāk gribas ēst siltus un sātīgus ēdienus, tāpēc piedāvāju pagatavot vienu no manām mīļākajām zupām - biešu zupu!

Nepieciešams:
✔️Bietes - izvēlējos jau vārītas 400-500 g iepakojums,
✔️3 vidēja izmēra kartupeļi,
✔️3 burkāni,
✔️1 liels sīpols,
✔️400 - 500 g liellopu gaļa,
✔️Olīveļļa,
✔️Buljona kubiņš, lauru lapa, pipari,
✔️Zaļumi pēc izvēles
✔️3 ķiploku daiviņas,
✔️Tomātu pasta / mērce

Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Zupas katls - 3 litru ietilpība (zupas pietiks +/- 6 porcijām),
✔️Dārzeņu dēlītis un nazītis,
✔️Gaļas dēlītis un nazītis,
✔️Dārzeņu mizojamais,
✔️Panna.

Pagatavošana:
✔️Aptuveni pusi katla piepilda ar ūdeni, liek vārīties. Pievieno lauru lapas, piparus, buljonu,
✔️Nomizo dārzeņus, sagriež burkānu ripiņās un sīpolu - liek uz pannas apcepties,
✔️Pa to laiku, kamēr cepas burkāni ar sīpoliem, sagriež kartupeļus, gaļu.
✔️Kartupeļus liek jau ūdenī, gaļu pieliek pie sīpoliem un burkāniem. Kādu laiciņu pasautē.
✔️Kad viss pasautējies, liek klāt pie kartupeļiem. Pievieno arī bietes, pāris karotes tomātu mērces/pastas un ķiploku.
✔️Pavāra visu kopā kādas 10-15 minūtes.


💡Zupa būs daudz garšīgāka nākamajā dienā,
💡Var gatavot arī veģetāro/vegānisko variantu - bez gaļas, ar dārzeņu buljonu!

Lai labi garšo!