Vidusjūras apelsīnu kūka

uztura specialists apelsinu kuka 2-min.jpg

Tā kā šogad diez vai sanāks kaut kur aizceļot, ceļojumi nāk pie mums! :) Sanāca tā, ka mājās bija daudz apelsīnu, tad nu tie bija jāliek lietā, un tapa Vidusjūras kūka! Aromātiska un garda! Testa versijai gatavoju mazajā kūku formiņā, bet, ja ir pieejama lielāka formiņa, proporcijas arī attiecīgi lielākas!

Nepieciešams:
✔️2 olas
✔️100 g sviesta
✔️100 g pūdercukura
✔️100 g miltu (izvēlējos pilngraudu rudzu)
✔️1 apelsīns, apelsīna miziņa
✔️Šokolādes gabaliņi
✔️Kanēlis vai garšvielu mix desertiem.

Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️2 bļodas
✔️Mikseris
✔️Blenderis
✔️Rīve
✔️Kūkas forma
✔️Cepampapīrs


Pagatavošana:
✔️Sajauc visas sausās sastāvdaļas vienā bļodā - miltus, cukuru, garšvielas
✔️Otrajā bļodā sakuļ olas
✔️Apelsīnu nomazgā, sablenderē, sarīvē mazliet apelsīna miziņas, pievieno olām un samiksē.
✔️Sajauc kopā abu bļodu saturu - sauso un mitro, samiksē visu kopā.
✔️Pievieno klāt šokolādes gabaliņus, visu samaisa
✔️Ieklāj kūkas formā cepampapīru, ielej kūkas masu, un cep, kamēr kūka gatava!
✔️Dekorē ar apelsīna šķēlītēm.

Ja patīk mitrāka - var likt klāt vairāk apelsīna, ja sausāka - mazāk. Ja gribas pufīgāku, var pievienot cepamo pulveri.

Labu apetīti! :)