Rudenīgā ābolu - brūkleņu kūka

Uztura specialists kuka 2.JPG

Rudenī arvien biežāk gribas darbināt krāsniņu un gatavot siltus, smaržīgus ēdienus, tajā skaitā arī kārumus. Pavisam vienkārša kūciņas recepte, kas būs pa spēkam katram pavāram!

Nepieciešams:
✔️Glāze miltu - izvēlies rudzu pilngraudu miltus
✔️Pusglāze cukura
✔️Pūdercukurs
✔️Cepamais pulveris
✔️2 olas
✔️2-3 āboli
✔️Sauja svaigu brūkleņu, bet derēs arī dzērvenes
✔️Sviests formas iesmērēšanai
✔️Kanēlis vai citas garšvielas pēc izvēles


Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Kūkas forma
✔️Cepamais papīrs
✔️Bļoda
✔️Mikseris
✔️Spatula
✔️Virtuves nazītis
✔️Virtuves dēlītis


Pagatavošana:
✔️Miltus, cukuru, garšvielas un cepamo pulveri samaisa kopā
✔️Pievieno olas un visu kārtīgi samiksē, lai veidojas mīkla
✔️Sagriež ābolu gabaliņos - es liku ar visu miziņu. Vairāk šķiedrvielu! Pēc tam ābolus liek mīklā, turpat arī dzērvenes
✔️Ietauko formu ar sviestu un liek mīklu iekšā. Ja ir vēlme, formas apakšā var palikt cepamo papīru, bet, ja ir laba forma, tas nav nepieciešams
✔️Kūku cep aptuveni 30 minūtes, līdz gatava.
✔️Karstu var pasniegt ar vaniļas saldējumu, bet labi garšos arī atdzesēta. Dekorē ar pūdercukuru un brūklenēm
✔️Ja gadījumā pūdercukura mājās nav, nebēdā, bet uztaisi pats - pāris karotes cukura virtuves kombainā, brumm un gatavs! :)

Lai labi garšo!

uztura specialists kuka.JPG