Rudenīgā ķirbja kūka

kirbjukuka2.JPG

Brīvdienās ir forši paeksperimentēt virtuvē ar tiem produktiem, kas ir pieejami - tā tapa rudenīgā ķirbja kūciņa!


Nepieciešams (18cm kūkas veidnei):
✔️250g ķirbis - es izmantoju cepamķirbi
✔️Piciņa sviesta
✔️Olīveļļa
✔️Šķipsniņa cepampulvera
✔️2 olas
✔️50 g pilngraudu miltu
✔️20-30 g cukura
✔️Garšvielas - kanēlis, vai kāda cita desertiem paredzēta garšviela
✔️Šokolādes gabaliņi
✔️Indijas rieksti

Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Cepampapīrs
✔️Cepamā plāts
✔️Kūkas veidne
✔️Mikseris
✔️Bļoda

Pagatavošana:
✔️Cepamķirbi sagriež gabaliņos un liek krāsnī cepties, mazliet pievieno olīveļļu. Cep tik ilgi, kad miziņa ir karamelizējusies un ķirbis mīksts.
✔️Pa to laiku, kamēr ķirbis gatavojas, sagatvo mīklu - olas sakuļ ar cukuru, pievieno garšvielas, un tad miltus. Visu samiksē.
✔️Kad ķirbis gatavs, to salenderē. Pēc tam pievieno sviesta piciņu un iemaisa biezenī, kamēs izkūst.
✔️Ķirbi samiksē kopā ar mīklu, pievieno riekstus un šokolādes gabaliņus, visu samaisa un lej veidnē.
✔️Liek krāsnī un cep, kamēr mīkla nelīp pie sērkociņa.
✔️Kad gatavs, liek kastītē, iet piknikā un bauda! :)

Lai labi garšo!

kirbjukuka1.JPG
kirbjukuka3.JPG