Krāsnī cepti dārzeņi ar pākšaugiem

ediens.JPG

Kad gribas ko ļoti dārzenīgu, šķiedrvielām un garšām bagātu, iesaku pagatavot dārzeņus krāsnī un pievienot pākšaugus!

Nepieciešams:
✔️Cepamķirbis
✔️Burkāni
✔️Olīveļļa
✔️Saldais kartupelis
✔️Biete
✔️Garšvielas pēc izvēles
✔️Lēcas
✔️Turku zirņi

Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Cepampapīrs + cepamā plāts vai arī trauks, kuru var likt krāsnī
✔️Katliņš
✔️Mizojamais nazis

Pagatavošana:
✔️Dārzeņus nomizo, sagriež gabaliņos.
✔️Uz plāts vai cepamā trauka uzlej olīveļļu.
✔️Uzkarsē krāsni un pirmo liek cepties bieti. Kad biete šķiet puslīdz mīksta, pievieno pārējos dārzeņus un cep, kamēr tie ir mīksti. Biete cepās visilgāk, tāpēc to arī liekam pirmo. Ja patīk kraukšķīga - var likt ar visiem dārzeņiem kopā. Pievieno izvēlētās garšvielas un olīveļļu.
✔️Kamēr dārzeņi cepas, izvāra lēcas un zirnīšus. Var izmantot jau gatavus zirņus un lēcas, vai arī variācijai pievienot pupiņas, vai citus pākšaugus, kas ir mājās.
✔️Kad dārzeņi gandrīz gatavi un pākšaugi arī, pievieno pākšaugus un kādu laiciņu vēl pacep visu krāsnī.
✔️Dod visiem mājās ēst un priecājas par dāsno rudeni!

Lai labi garšo!

4858E330-2585-45D5-B737-7D03186262F4.JPG