Ņujorkas siera kūka

sierakuka1.JPG

Reti kad taisu kūkas uz pasūtījumu, taču mammai atteikt nedrīkst - arī tad, ja krāsns nav tā labākā, siera kūkai būs būt un vēlmes jāizpilda! Tā nu ķēros klāt pie pārbaudītas receptes (tagad bija 4.reize, kad gatavoju :D) un izdevās lieliski! Kūka pazuda vienā vakarā!


Nepieciešams:
✔️Krēmsiers (var ņemt klasisko Filadelfiju, vai mūsu pašu Kārumu) - 400 g
✔️3 olas
✔️2 “Selga” cepumu paciņas
✔️Sviests
✔️20% krējums
✔️Cukurs
✔️Vaniļas cukurs, citrons - pēc izvēles.

Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Cepampapīrs
✔️Kūkas forma
✔️Bļoda
✔️Mikseris
✔️Kombains

Pagatavošana:
✔️Cepumus sasmalcina kombainā vai arī sadrupina ar rokām. Tad pievieno aptuveni 100-150 g mīksta sviesta un samīca kopā ar cepumiem, pievieno mazliet cukura (+/- 50 g). Jāsanāk tādai irdenai masai.
✔️Kūkas formā ieliek cepampapīru un tad cepumus+sviestu - kārto pa formu tā, lai sanāk gan pamatam, gan maliņām. Liek krāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm.
✔️Tad sāk gatavot kūkas masu - krēmsieru, krējumu samiksē kopā. Pēc izvēles pievieno cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu - atkarībā no tā, cik saldu/skābenu gribas kūku.
✔️krēmsiera un krējuma masai pievieno olas dzeltenumu un atkal visu samiksē kopā. Olas baltumu sakuļ atsevišķi, un tad pievieno pie visas masas - atkal samiksē.
✔️Masu ielej veidnē un liek kūku krāsnī 170 grādos uz +/- 50 minūtēm, vai līdz brīdim, kad kūkas augšiņa sāk brūnēt.
✔️Kūku vislabāk ēst nākamajā vai aiznākamajā dienā, līdz tam turot paslēptu dziļi ledusskapī no pārējiem mājiniekiem!

Lai labi garšo!