Vasaras klasika - zemeņu jogurta kūka

zemenu kuka 3.jpg

Vai vispār ir bijusi vasara, ja nav pagatavota zemeņu - jogurta kūka? Piedāvāju to pagatavot arī jums!

Nepieciešams:
✔️1 kg zemeņu
✔️1 iepakojums skyr vai grieķu jogurta
✔️100 ml saldais krējums
✔️1 paciņa Selgas cepumu (180g)
✔️100 g sviesta
✔️1 paciņa želatīna



Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Kūkas veidne
✔️Blenderis - gan parastais rokas, gan tāds, kur var sablenderēt cepumus
✔️Cepampapīrs
✔️2 bļodiņas
✔️Lāpstiņa


Pagatavošana:
✔️Cepumus sadrupina - vai nu ar blendera palīdzību, vai vienkarši ar pirkstiem.
✔️Izkausē sviestu un samīca kopā ar cepumiem. Pēc tam ieklāj veidnē cepampapīru un izkārto cepumus tā, lai sanāk kūkas pamatnīte.
✔️Aptuveni pusi zemeņu sablenderē
✔️Liek bļodiņā jogurtu, saldo krējumu un sablenderēto zemeņu masu, visu kopā samaisa.
✔️Želatīnu pagatavo un lieto tā, kā norādīts instrukcijā, un tad pievieno jogurta masai. Visu kārtīgi samaisa.
✔️Masu lej uz cepumu veidnes. Pārējās zemenes pēc izvēles - var likt veselas kūkā, vai arī sagriezt gabaliņos, kā vien sirds vēlas. Man patīk veselas ogas.
✔️Kūku liek ledusskapī uz 4 stundām, un vakarā jau var našķēties un cienāt draugus!

Lai labi garšo!

zemenu kuka 1.jpg